Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Program TOAMNA 2022 Antalya – Konya - Cappadocia – Antalya

ZIUA 1 | Sosire în Antalya

Veți fi întâmpinați la aeroport de către ghidul dumneavoastră care vă va însoți până la hotel. După check-in, veți servi un cocktail de bun-venit. Cazare în zona Antalya.

ZIUA 2 | Mănăstirea Mevlana - Cappadocia

Excursie la Konya. Konya a fost capitala imperiului Selgiuc în Evul Mediu timpuriu și este și în zilele noastre, un loc de pelerinaj pentru turcii religioși. Aici se află mormântul lui Mevlana. Veți vizita faimoasa mănăstire Mevlana, locul în care a luat naștere ordinul religios al dervișilor mevleviți, cunoscuți și sub numele de derviși rotitori. Mănăstirea, transformată astăzi într-un muzeu al artelor islamice, găzduiește adevărate comori ale artei și meșteșugurilor turcești. Veți înnopta în zona Cappadocia.

ZIUA 3 | Goreme

În Goreme veți vizita superbele fresce ale bisericilor din Parcul National Goreme, ce fac parte din Patrimoniul cultural UNESCO. Acest peisaj impresionant este compus din pereți abrupți, piramide sculptate în tuful calcaros. De aici călătorim către capela Sfântul Simon, care este cunoscut si ca "Valea Calugarilor" sau "Valea Coșurilor de fum" În cele din urma veți vizita din exterior vârful celui mai înalt con din tuf calcaros din Uchisar. După-amiază vom vizita un atelier de țesut covoare unde veți cunoaște întregul proces începând cu producerea materialelor: bumbac, mătase și lâna, până la țeserea produsului finit. În cele din urmă vom face o plimbare în frumoasa Avanos, renumită pentru arta ceramicii. Opțional puteți participa la excursia de jumătate de zi la Valea Ihlara și orașul subteran. Veți înnopta în zona Cappadocia.

ZIUA 4 | Carierele de tuf calcaros din Cappadocia

Regiunea Cappadocia egalează peisajului fantastic selenar, accentuat de conurile bizare de tuf calcaros în interiorul carora sunt încastrate locuințe și biserici. Creatorul acestui peisaj, este un vulcan care a împraștiat în zona cantități imense de cenușa de tuf calcaros de-a lungul perioadei sale de activitate. Prin intermediul influențelor climatice straturile au fost despicate și prin eroziune s-au format canioane adânci. Primii locuitori ai acestor meleaguri s-au refugiat în secolul 7. Mai târziu au urmat calugarii care au ctitorit aici biserici, capele, manastiri și schituri, sculptând roca vulcanica. Cazare în zona Cappadocia.

ZIUA 5 | Sultanhani- Antalya

Vom pleca din Cappadoccia și vom merge în Sultanhani pentru a vizita faimosul caravanserai Sultan Han din timpul imperiului Selgiuc. Apoi, prin munții Taurus, vom merge înapoi în Antalya, unde vom petrece ultimele 3 nopți. Cazare peste noapte in zona Antalya.

ZIUA 6 | Antalya – Cascada Karpuzkaldiran

Vizitarea unuia dintre cele mai frumoase orașe de pe Riviera Turcească. Protejat de peisajul montan magnic al munților Taurus aici prosperă o vegetație bogată. Printre altele, veți vedea simbolul orașului, Yivli Minaret. Pe Kalekapisi, „poarta cetății”, se află turnul cu ceas pe un turn vechi al fortificației. În timpul plimbării în jurul orașului vi se oferă șansa de a face cumpărături, în special bijuterii și articole din piele. Sfârșitul excursiei este încununat de vizita noastră la cascada Karpuzkaldran.

ZIUA 7 | Zi liberă pentru relaxare

Aveți la dispoziție o zi de relaxare sau oportunitatea de a participa la excursii opționale fascinante. Cazare în zona Antalya.

ZIUA 8 | Zborul de întoarcere acasă

Mic-dejun tip bufet sau a la carte. Transfer către aeroport pentru zborul de întoarcere.

Grup minim 15 persoane.

Servicii incluse in tarif vanzare:

- Zbor dus-întors București-Antalya cu bagaj de cală și de mână.

- Taxa de aeroport.

- Transfer aeroport-hotel-aeroport.

- Ghid vorbitor de limba română.

- Cazare 7 nopți la hoteluri de 4* și 5*:

- 1 noapte în regiunea Antalya;

- 3 nopți în regiunea Cappadocia;

- 3 nopți în regiunea Antalya.

- Mic-dejun în fiecare dimineață tip bufet sau a la carte.

- Transportul la obiectivele turistice menționate în program.

Servicii neincluse:

- Pachet cină tip bufet sau a la carte pentru 7 seri+bilete intrare obiective turistice menționate în program: 109 €/pers.

- Suprataxă pentru camera single: 110 €/pers

Bacșișuri pentru ghizi și șoferi – de recomandat 30 euro / persoana pe toata perioada circuitului

Exemple hoteluri (denumirile hotelurilor sunt informative şi pot suferi modificări):

Antalya – Port River Hotel & Spa 5* sau similar;

Cappadocia – By Cappadocia Hotel 4* sau similar.

* Programul circuitului poate suferi modificări în funcție de ora de plecare, de evenimentele locale sau de orice alte circumstanțe externe. Compania aeriana , orele de zbor si ruta zborului pot suferi modificari.

**Programul vă garantează cazare timp de 7 nopți în hoteluri de 4 * și 5 *, dintre care 4 nopți în zona Antalya și 3 nopți în zona Cappadocia. Datorită numărului mare de turiști, pentru fiecare dintre datele indicate, călătorii vor fi informați despre hotelurile specifice în care vor fi cazați cu unu săptămâni înainte de data începerii excursiei.

Excursii suplimentare :

- Excursii opționale informative (pot fi achiziționate doar de la fața locului):

- Valea Ihlara și orașul subteran (prânz inclus) – 55 euro/pers

- Ortahisar (Valea Îndrăgostiților) cu orașul subteran (prânz inclus) – 40euro/pers

- Excursie cu barca Manavgat și moscheea Manavgat (prânz inclus) – 45 euro/pers Sau Tur Canionul Verde (prânz inclus) – 55 euro/pers Sau Tur Alanya (prânz inclus) – 55 euro/pers

- Sema (dansul dervișilor rotitori) – 20 euro/pers

- Zbor cu balonul –200 euro/pers

- Seara turcească – 45 euro/pers

- Baia turcească – 35 euro/pers

- Jeep Safari – 50 euro/pers

- Masa de pranz – 15 euro/pers

*Preturile pot suferi modificari in functie de sezon iar disponibilitatea este in functie de cerere.

Bootstrap Image Preview

Conditii de plata :

Plecarı toamna octombrie – noiembrie 2022

• 100 % la inscriere

Conditii de anulare , penalizare

• Pentru rezervarile anulate dupa data confirmarii, se va percepe o taxa de penalizare de 50% din valoarea facturata.

• Pentru anularile cuprinse in intervalul 45 zile - 30 zile calendaristice inainte de data plecarii, se va percepe o taxa de penalizare de 80 % din valoarea facturata.

• Pentru anularile cuprinse in intervalul 29 zile- 15 zile calendaristice inainte de data plecarii, se va percepe o taxa de penalizare de 90% din valoarea facturata.

• Pentru anularile cuprinse in intervalul 14 zile- 0 zile , se va percepe o taxa de penalizare de 100 % din valoarea facturata.

Conditii de modificare a rezervarilor dupa data confirmarii:

• Modificare de nume: se va percepe o taxa de 25 euro/persoana

• Modificare data de plecare: se vor aplica conditiile de anulare a rezervarii conform conditii de anulare/penalizare.